6. У чому сила, брате? Теле-кiнез-портацiя левiтац

Відповідно до Східної ідеї, людство розпадається на два концентричні кола:
Все людство, яке ми знаємо і до якого належимо, утворює зовнішнє коло. Вся відома історія людства є історія цього зовнішнього кола. Але всередині нього є інше, значно меншого діаметра, коло, про яке люди зовнішнього кола нічого не знають і про існування якого лише невиразно здогадуються, хоча життя зовнішнього кола в її найважливіших проявах, особливо в її еволюції, фактично спрямовується цим внутрішнім колом. Внутрішнє, чи езотеричне (езотерикос — внутрішній, прихований, 67, з, 313), коло хіба що становить життя всередині життя, щось невідоме, таємницю, що у глибині життя людства.
Зовнішнє, або екзотеричне, людство, до якого ми належимо, нагадує листя на дереві, яке змінюється щороку; всупереч очевидному листя вважають себе центром Всесвіту і не бажають зрозуміти, що дерево має ще стовбур і коріння, що крім листя воно приносить квіти і плоди. Езотеричне коло — це мозок, вірніше, безсмертна душа людства, де зберігаються всі здобутки, усі результати, успіхи всіх культур та цивілізацій.
Таким чином, езотеричні знання - це знання, якими володіє вузьке коло людей, які зберігаються з віку в століття, з однієї епохи в іншу; вони передаються тільки від вчителя до учня, який пройшов тривалу і важку підготовку, охороняються від непосвячених, які можуть спотворити і зруйнувати ці унікальні знання, вміння, як ясновидіння, телепатія, телекінез, телепортація, левітація тощо.
Академік РАЄН Г. І. Шипов каже (108):
"Зараз немає жодного сумніву в існуванні телепатії, левітації, ясновидіння, ретробачення або в тому, що енергія свідомості відіграє певну роль у фізичних процесах" http://www.scorcher.ru/mist/tihoplav/divine_phisic.php
Телепортація - зміна координат об'єкта (як матеріального, так і нематеріального), при якому траєкторія об'єкта не може бути описана математично безперервною функцією в несингулярній системі координат.
Термін запроваджено у 1931 р. американським письменником Чарльзом Фортом для опису дивних зникнень та появ, паранормальних феноменів, які на його думку мали щось спільне. Він поєднав грецький префікс tele- (що означає дальність) з латинським дієсловом portare, (що означає переносити).
Історично підтверджені факти телепортації людини.
Підступи жерців?
Одним із перших таких випадків можна вважати епізод із воїнами Олександра Македонського в Єгипті. Невеликий загін п'ятдесят вершників був відправлений великим завойовником у розвідку. Відокремившись від основних сил, він поскакав до далекого бархану і раптово, на очах у всього війська, зник - весь, до останньої людини. Підозрюючи якусь хитрість з боку єгиптян, обережний Олександр направив на пошуки зниклого ще солдатів. Але знайти нікого не вдалося. Знайшли лише сліди кінських копит у піску, які раптово закінчувалися на одному місці. Місце уважно досліджували, вважаючи, що під піском можуть ховатися якісь порожнечі, в які провалилися вершники, але все було гаразд. Цей епізод ледь не став причиною бунту серед солдатів Олександра — багато хто вважав, що тут не обійшлося без магії єгипетських жерців, і не хотіли йти далі.
Але, виявляється, телепортація буває не лише спонтанною. До цього дня існують люди, які можуть зусиллям волі переносити себе з одного місця до іншого. Збереглися відеозаписи виступу Моріхея Уесіби – творця знаменитої японської бойової системи айкідо. На одній із плівок Уесіба, відбиваючи напад кількох супротивників, раптово зникає і з'являється за кілька метрів у них за спинами. Типовий приклад телепортації, хоч і на невелику відстань.
Мистецтвом телепортації зазвичай володіли даоські самітники. Частина з них досі мешкає у важкодоступних гірських районах Китаю. Ті, хто їх бачив на власні очі, стверджують, що, крім будь-яких інших дивовижних здібностей, даоси демонструють вміння раптово зникати і з'являтися в найнесподіваніших місцях. Як їм це вдається, ніхто не знає. Деякі припускають, що насправді даоси пересуваються не так у просторі, як у часі. Так, знамените даоське бойове мистецтво тайцзицюань (Кулак Великої Межі) дозволяє людині розвивати фантастичну швидкість. Коли майстер виконує комплекс вправ тайцзицюань швидко, побачити його рухи неможливо, він подібний до мерехтливої тіні. Передбачається, що людина просто вискакує з нашого часу, і ми не бачимо, як вона пересувається. Людина-хвиля!

Випадки телепортації у Європі.

Преподобна Марія, 1602 року народження, все життя провела у монастирі Ісуса в іспанському містечку Агреда. За офіційними документами, між 1620 та 1631 роками вона здійснила понад 500 подорожей до Америки, звернувши до християнства індіанців племені гума у штаті Нью-Мексико. Обережна католицька влада, яка неодноразово стикалася з фантастичними баченнями релігійних фанатиків, не відразу прийняла розповіді Марії і навіть намагалася змусити її відмовитися від тверджень, ніби вона справді здійснювала свої трансатлантичні польоти. Проте свідчення місіонерів, які побували в індіанців Мексики, змусили їх визнати, що польоти справді мали місце.
У 1622 році батько Алонсо де Бінавідес з місії Ісоліто в Нью-Мексико в листі папі Урбану VIII та Філіпу IV Іспанському просив пояснити, хто до нього встиг навернути індіанців племені гума до християнської віри. Самі індіанці заявили, що знайомству з християнством вони зобов'язані "жінці в блакитному" - європейській черниці, що залишила їм хрести, чотки та потир, яким вони користувалися, коли служили месу. Пізніше було встановлено, що цей потир належав монастирю в Агреді. Повернувшись до Іспанії, отець Бенавідес дізнався про історію із сестрою Марією. І наполяг на дозволі відвідати монастир і розпитати Марію. Він отримав від неї докладні звіти про візити до індіанців гуму та детальні описи їхніх звичаїв та одягу.
Сестра Марія вела щоденник, але спалила його за порадою свого сповідника. У цьому щоденнику вона описувала свої подорожі, включаючи своє бачення планети Земля у формі кулі, що на той час вважалося єрессю. У "Житії преподобної Марії з Агреди" Джеймс А. Карріко писав: "Те, що сестра Марія дійсно відвідувала Америку, підтверджують документи іспанських конквістадорів і французьких дослідників, а також абсолютно ідентичні розповіді кількох індіанських племен. У будь-якій фундаментальній книзі з історії півдня частини США можна знайти згадку про це містичне явище, безпрецедентне в історії світу (телепортації людини)". http://mind.naxx.ru/index.files/Page350.htm
Зі старовинних іспанських джерел відомо, що 25 жовтня 1593 року в іспанському місті Мехіко зненацька з'явився солдат, чий полк, як виявилося, був розквартований на Філіппінах, за дев'ять тисяч миль від Мексики. Солдата було схоплено і віддано суду інквізиції. На суді він не казав, що за кілька хвилин до своєї появи в Мехіко він ніс вартову службу при палаці губернатора Філіппін у Манілі, який на його очах щойно був зрадливо вбитий. Як він сам з'явився у Мехіко, солдат уявлення не мав. Через кілька місяців люди, які прибули на кораблі з Філіппін, підтвердили звістку про загибель губернатора та інші деталі оповідання солдата.
1915 року в Туреччині зникло кілька сотень британських солдатів. Норфолкський полк йшов похідним маршем. Раптом на попереду солдатів опустилася біла хмара. Коли воно піднялося, солдатів уже не було. Незважаючи на пошуки, їх так і не вдалося відшукати. Після капітуляції Туреччини з'ясувалося, що турецькі воєначальники теж не мали жодних відомостей про зниклих. Не залишалося нічого іншого, як припустити, що людей було перенесено невідомою силою невідомо куди.
І таких випадків більше, ніж достатньо!
Досліди з телепортацією ставив великий учений Нікола Тесла. З 1936 по 1942 рік він був директором проекту «Райдуга» – за технологією Стелс, – в рамках якого відбувся сумнозвісний Філадельфійський експеримент на есмінці «Елдрідж».
Найвідоміший випадок, пов'язаний з ім'ям Тесли, - зникнення есмінця "Елдрідж". Вчений перед Другою світовою війною почав співпрацювати з ВМФ США, створюючи «екран невидимості» кораблів для радарів супротивника. Сам Тесла провести експеримент не зумів – він помер 7 січня 1943 року, але через 10 місяців на есмінці «Елдрідж» військові за допомогою генераторів Ніколи Тесли «надули електромагнітний міхур». Проте виявився несподіваний ефект. Корабель став невидимий не лише для радарів, а й для людського ока. Він зник, а потім його нібито виявили за двісті кілометрів від місця проведення експерименту. Усі члени екіпажу "Елдріджа" отримали сильні психічні розлади.
Що б сталося, якби роботу винахідника Миколи Тесли не було припинено? Як відомо, дослідження Миколи Тесли, пов'язані зі способами отримання безкоштовної невичерпної енергії, були відхилені і припинені, оскільки вони не вписувалися в наукову картину світу, що існувала на той момент, і загрожували економічній стабільності. Чи існує ймовірність, що ми давно вже відмовилися б від видобутку викопного палива, якби робота Тесла не була закрита?
А ось це відео було знято під час зйомок бразильської телевізійної програми в населеному пункті Corquinhos в 2012 р., де дуже часто відбуваються феномени НЛО http://www.youtube.com/watch?v=XRmyu2iyKug
Що говорять сучасні вчені про телепортацію - ви можете подивитися тут: "Телепортація існує" http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=337151
У Китаї не вщухають гарячі суперечки з приводу відео "телепортації", що з'явилося в Інтернеті, знятої камерою зовнішнього спостереження на одній з міських вулиць. Судячи з тимчасової мітки, інцидент стався 9 травня 2012 року, близько 3 хвилин після опівночі.
На відео відображено, як перехрестя перетинають дві машини, після чого в кадр потрапляє біла вантажівка, що плавно набирає швидкість. Однак перпендикулярно йому рухається велосипедист. У момент ймовірного зіткнення в кадр вривається людина, мабуть жінка, що рухається буквально на надзвуковій швидкості і залишаючи спалахи світла. Торкнувшись велосипеда з возом, люди моментально опиняються на безпечному боці вулиці.
Після цього переляканий водій вантажівки зупинився, вибіг на вулицю і побачив, що велосипедист живий-здоровий, а "людина-телепорт" йде з місця події.
Щодо того, що сталося, було висловлено безліч думок. Більшість користувачів схиляються до того, що відеозапис є майстерним підробленням (фейком) з використанням цифрового програмного забезпечення для редагування відео і може бути, наприклад, вірусною рекламою продовження однойменного фільму "Телепорт". Проте є й такі, хто вважає, що камера спостереження справді зняла незрозумілий випадок телепортації. Прихильники фантастичної версії події вже охрестили загадкову жінку прибульцем або мандрівницею в часі, яка з'явилася спеціально, щоб врятувати бідолаху: http://www.youtube.com/watch?v=k2rKqG7eh0g
Власне, у побуті я стикався з чимось подібним. Наприклад, зникла річ, чи то невелика зі столу з якою ти працюєш, чи то річ у шафі… Ти десятки разів оглядаєш місце зникнення…
Ну, немає її, хоч ти трісни!
Раптом, оглянувши в одинадцяте місце, ти її бачиш - причому на самому видному місці! Ну, так не буває! Але факт очевидний... Куди вона провалилася? Я це називаю «провал у паралельний простір». А я повертав зниклі речі такими словами: «Дивні дуже діла твої Господи!» Або: «Хазяїн будинку (домовик), погрався і – віддай!»
Телекінез – здатність проводити механічне пересування фізичних предметів силою свідомості називається телекінезом. Стверджується, що багато людей володіють даром телекінезу від народження, інші здатні отримати цю здатність шляхом тренування.
Легенди та міфи про здатність людини безпосередньо впливати на предмети довго залишалися просто казками. Але, починаючи з ХІХ століття, у Європі почали з'являтися унікальні люди, чиї здібності перевели явище телекінезу з розряду міфів до розряду наукових казусів, які мають досі однозначного пояснення.
У середині позаминулого століття був відомий спірит Даніел Хоум. Багато вчених того часу намагалися розгадати секрет "фокусів". Одним із них був відомий викривач шарлатанів англієць Вільям Крукс. Але численні експерименти не підтвердили версію про шахрайство. Перед здивованим вченим Хоум, будучи пов'язаним, змушував ширяти над столом і пересуватися різні предмети і навіть самостійно грати акордеон.
Телекінезом і левітацією володів латиш Едвард Лідскалниньш, (1887-1951), який емігрував до США і побудував там знаменитий Кораловий замок - Coral Castle. http://www.slavruss.narod.ru/osnown/Kz1.htm
Кораловий замок – комплекс величезних скульптур та мегалітів загальною вагою 1100 тон, споруджених вручну, без використання машин. В комплекс входять: двоповерхова квадратна вежа вагою 243 тни, різні будівлі, масивні стіни, підземний басейн з гвинтовими сходами, кам'яна карта Флориди, грубо витесані крісла, стіл у вигляді серця, точний сонячний годинник, кам'яний Марс і Сатурн, а також 30-тонний місяць, що своїм рогом точно вказує на Полярну зірку, і багато іншого.
І весь цей замок поодинці збудувала маленька (152 см, 45 кг) і слабка на вигляд людина – Едвард Лідскалниньш, яка витратила на зведення споруди 20 років, тягаючи з узбережжя величезні брили коралового вапняку, і витесав з неї блоки, не використовуючи навіть примітивного відбійного молотка - всі інструменти він зробив із кинутих автомобільних останків.
Тут і починають виявлятися відлуння першої таємниці: як Ед перемістив уже запасені коралові блоки на нове місце? У нього була домовленість з другом, що мав трактор із причепом, що той надвечір ставитиме техніку біля будинку Еда, а вранці відвозитиме вантаж на нову садибу. І хоча багато хто тоді бачив коралові блоки, що перевозилися шосе штату, але ніхто не бачив, як Ед завантажував або розвантажував машину. Сусіди в один голос стверджують, що жодних тягачів чи витягів у нього не було. Ед усе робив уночі при світлі ліхтаря, з дотриманням ретельних заходів конфіденційності.
Безпосередніх очевидців будівництва немає, Ед нікого не допускав до свого об'єкта (за нелюдимість та аскетизм його навіть прозвали "похмурим Едом"). Однак за спогадами деяких літніх американців, які в ті часи були ще хлопчиками, коралові брили на будмайданчику у Еда літали в повітрі, як іграшкові, ... а одна застаріла сусідка присягала запевняла, що бачила, як Едвард клав на каміння руки і видавав дивні протяжні звуки. "Я спочатку подумала, що хлопець збожеволів", - говорила вона.
Вчені, які вивчають "феномен Еда" вже кілька десятиліть, кажуть, що у них досі більше запитань, ніж відповіді. Приміром, вони спробували полагодити зламані багатотонні двері, що крутилися і висіли при вході в замок і відкривалася від легкого поштовху пальцем. Для цього їм був потрібний потужний підйомний кран і кілька десятків робітників. Двері зняли - і з'ясувалося, що вони кріпилися лише на іржавій підвісці від вантажівки, яка відразу розсипалася від старості. Щоб підвісити двері на колишнє місце, довелося залучити найкращих інженерів та сучасні комп'ютерні технології. Але, щоб відчинити двері, тепер доводиться докладати зусиль.
Ед на всі розпитування гордо відповідав: "Я відкрив секрет будівельників пірамід!" І на цей процес перевезення у нього пішло майже три роки.
У СРСР явище телекінезу тісно пов'язане з ім'ям Нінель Кулагін. Уродженка Ленінграда 1926 року народження прожила майже половину життя, не підозрюючи про свій дар. Відкрився він випадково на початку 60-х років і вже за кілька років "феномен Кулагіної" став відомим далеко за межами Радянського Союзу. Різні експерименти, що проводилися Академією наук, щоразу підтверджували відсутність шахрайства, військові лабораторії марно намагалися реєструвати відомі науки поля.
У 1968 році вийшов цикл документальних фільмів про Нінель Кулагін і потряс західну громадськість.
Крім здібності до телекінезу Нінель мала пірокінезом, тобто. з могла нагріти предмет, просто прикладаючи до нього руку. Щоправда, всі досліди надавали жінці не просто. Щоб предмети починали рухатися, Нінель був потрібен іноді досить тривалий проміжок часу для зосередження. І сам процес забирав багато сил і задарма не пройшов для її здоров'я.
Левітація, це мрія людини літати, здійснена збоченим способом за допомогою літальних апаратів.
Левітувати можуть предмети, якщо бажаєте побачити - рекомендую не полінуватися і подивитися короткий кліп он-лайн "ТАЄМНИЦІ МОЗКУ - ЕПІФІЗ": Французький йог Кріштіан (Jotti) http://www.ex.ua/view/34521930?r=23785,23775
Але літати, тобто. левітувати можуть і люди!
Нічого дивного, що люди літають, немає. Було б дивно, якби люди літати не вміли. Літати, як знаєте, люди навчилися давно. Коли вперше злетіла людина, невідомо, але сам факт не підлягає сумніву.
У міфології Сходу відмінна риса богів – це здатність літати. Але й прості смертні мали унікальне мистецтво. В Індії, наприклад, їм володіли брахмани, йоги, святі самітники, маги та факіри.
В індійських Ведах, що в буквальному перекладі з санскриту означає «знання», міститься навіть практичний посібник з левітації, своєрідний ноу-хау, який описує, як привести себе в такий стан, щоб відірватися від землі.
Але за минулі століття значення багатьох давньоіндійських слів і понять виявилося втраченим, тому перекласти цю безцінну інструкцію на сучасну мову неможливо.
Поряд з Індією левітація в давнину практикувалася також у Тибеті. Буддистські тексти розповідають про те, що, після того, як у 527 році нашої ери в монастир Тибету Шаолінь прийшов індійський основоположник дзен-буддизму Бодхідхарма, він навчив ченців управляти енергією тіла - неодмінною умовою для польотів. Користувалися левітацією і сам Будда, і його наставник маг Саммат, які могли годинами залишатися в повітрі.
Характерно, що й у Індії, й у Тибеті мистецтво левітації збереглися донині.
Багато дослідників-сходознавців описують також феномен «літаючих лам». Наприклад, британська мандрівниця Олександра Давид-Неель на власні очі спостерігала, як на високогірному плато Чанг-Танга один з буддистських ченців, сидячи нерухомо з підігнутими під себе ногами, пролітав десятки метрів, торкався землі і знову злітав у повітря, немов відскакуючий після сильного кидка. . Причому його погляд був спрямований в далечінь - на «путівникову зірку», видиму у світлі дня тільки йому одному.
Але й у історії стародавнього світу Європи теж чимало свідчень досить авторитетних джерел та авторів про левітацію.
Геродот Гераклійський повідомляє, що легендарний Прометей – це справжня історична особистість, він був скіфським царем (близько 3,6 тис. років тому). Для того щоб отримати деяке уявлення про рівень розвитку скіфів, необхідно згадати те, що написано про дії Прометея і Зевса, які здійснювали разом впровадження різних нововведень у житті людей. У стародавніх джерелах говориться, що Прометей дав людям мистецтво нового письма та рахунку (чергова реформа письма для забуття минулого Золотого віку, за якого правив Крон – батько Зевса). Писемність була і раніше, у легендарній Атлантиді, Єгипті, на Сході, задовго до народження Прометея та Зевса. Відомості про це є в Тибеті, Гімалаях, Єгипті. Відомо, що скіфи листувалися з перськими царями Кіром II і Дарієм, з Олександром Македонським. Скіфія з найдавніших часів мала писемність і великі знання. Не дарма територія Скіфії привернула до себе увагу своєю сакральністю багатьох визначних людей світу. Велике враження на греків справляли приїзди скіфських жерців, філософів та інших освічених людей. Так, наприклад, скіфський жрець Абаріс робив достовірні передбачення про землетруси, заспокоював бурхливі вітри, утихомирював річкові та морські хвилювання. На привезеній стрілі Аполлона Гіперборейського він переправлявся через річки, непрохідні місця, перелітаючи над ними повітрям. Під час подорожей він здійснював очищення та виганяв морові хвороби.
Інший знаменитий скіфський жрець Мерлін в Англії дивував людей здатністю творити чудеса. Він взяв участь у будівництві культових споруд у Стоунхенджі, легко переміщуючи та встановлюючи величезні камені-менгіри, з якими не могли впоратися сотні людей. Він казав, що на його батьківщині в Скіфії жерці творять значно більші чудеса. Мерлін народився III в. до н.е. на північ від Дніпровських порогів, які є руїнами якихось гігантських споруд.
Про стрілу Аполлона вже згадувалося вище, але грецькі джерела вказують, що Прометей і Аполлон літали на колісниці Зевса з Афін у район Ріпейських гір (Урал), Гіперборею та Гімалайські гори. Верховні жерці сибірських скіфів теж мали літаючий візок (те, що повітрям везе). У цьому нічого дивного. Докладніше про таємниці Скіфії ви можете прочитати тут: http://tzone.kulichki.com/anomal/civil/rus/skifia.html
У давньоіндійських писемних джерелах є описи і схеми кількох варіантів літальних апаратів «вімана», а китайський імператор Хуан Ді (II століття до н.е.) мав реальну літаючу триногу (дископодібний апарат діаметром 6 м, на 3-х опорах) і саморушний наземний транспорт. Хуан Ді знав про могутність північних царств і з повагою відгукувався про них, пам'ятаючи, що агресія проти них закінчувалася поразкою. Ймовірно, що древні літальні апарати могли зберегтися донині у підземних сховищах, про які є згадки у Східних переказах.
Якщо Сході люди літали у процесі медитації, то Заході все було інакше.
Середньовічні європейські левітанти мають одну характерну особливість. На відміну від східних брахманів, йогів, лам ніхто з них спеціально не прагнув опанувати мистецтво левітації і не готувався до польотів. Зазвичай вони злітали у повітря, будучи в стані захопленого релігійного екстазу і навіть не думаючи про це.
Ні, люди тут теж літали повсюдно, але швидше випадково, ніж навмисно.
Чого вартувала лише свята Тереза! 230 священиків, як один ахнули, побачивши її політ під час молитви. Причому сама Тереза тим часом посилено молилася, якраз про те, щоб Господь позбавив її цієї милості і перестав завдавати незручностей піднесенням.
«Піднесення приходить, як удар, несподіваний і різкий, - пише вона, - і, перш ніж ти можеш зібратися з думками або прийти до тями, тобі здається, ніби хмара забирає тебе в небеса або могутній орел на своїх крилах... Я цілком усвідомлювала себе, щоб бачити, що знаходжусь у повітрі... Маю сказати, що коли піднесення закінчувалося, я відчувала незвичайну легкість у всьому тілі, наче я зовсім невагома».
І ось що цікаво: сама свята Тереза не хотіла літати! Довгий час монахиня-левітантка відчайдушно молилася, щоб Господь позбавив її цього знаку своєї милості. Зрештою, молитви кармелітки були почуті: польоти Терези припинилися. http://allmystic.ru/page/5524
Зате францисканський монах Жозеф з Копертіно дрібними проханнями Господа не турбував. Він просто під час молитви впадав у релігійний екстаз, піднімався у повітря та підлітав до вівтаря. За одним із свідчень, робив він це, видаючи пронизливі крики. Одного разу цей казус стався під час аудієнції у самого папи, який вирішив, що це дійство бентежить віруючих, і ченця перевели у віддалену обитель. Але збентежені віруючі знайшли Жозефа і вимагали продовження. Настала черга іншої віддаленої обителі. Потім третьої... Натовпи фанатів мігрували слідом за ним, поки нарешті 1663 року він не помер.
Серед православних священиків також були такі, хто володів левітацією.
З російських левітантів можна назвати Серафима Саровського, архієпископа Новгорода та Пскова Іоанна. А московські літописи оповідають про Василя Блаженного, який не раз на очах у натовпу переносився невідомою силою через Москву-річку.
Причому до офіційно визнаних церквою левітантів не входять відьми. Скільки їх спалила на багатті свята інквізиція, не піддається обліку. В епоху Середньовіччя підозрюваних у зв'язку з дияволом і чаклунстві піддавали випробуванням водою або вагами. Обвинувачених зв'язували і кидали у водойму. Якщо вони не тонули, вина вважалася доведеною, і на них чекало багаття. Те саме відбувалося, якщо людина важила менше певної норми. http://allmystic.ru/page/5524
Якщо в Європі тих, хто володів даром левітації, нерідко звинувачували в чаклунстві, то в Азії, навпаки, левітація вважалася знаком особливої святості. Вважали, що здатність до левітації можна розвинути шляхом духовного самопоглиблення та дисципліни.
Телекінезом, ясновидінням тощо. володів знаменитий київський ченець-самітник Феофіл, у якого, за свідченнями ченців, «човен плив без весел у потрібному напрямку». До нього їздили по пораду російські царі. Якось, на вузькому мосту, зустрілися царський потяг та бричка Феофіла. Як завжди, святий сидів спиною до руху, а бичок, запряжений у брику, віз його до потрібного двору чи місця і там зупинявся, а Феофіл не втручався в керування брикою, зайнятий молитвами. Кучер зажадав поступитися дорогою, але Феофіл мовив:
- Поки я не проїду, ти не зможеш.
- Та ти знаєш хто перед тобою в кареті!?
- Знаю, - відповів Феофіл і поринув у молитви.
Як кучер не хлистав коней – вони стояли, як приварені підковами до землі, хропіли й скидали піну, але не могли зрушити з місця.
Довелося пропустити Феофіла першим...
До ХІХ століття люди нарешті навчилися заробляти на левітації гроші. І тоді залітали всі кому не ліньки. Виділявся вже описаний вище медіум Деніел Дуглас Хоум. Він перелітав з одного віконця в інше, піднімався до стелі і взагалі був одним із головних ньюсмейкерів того часу. Тисячі роззяв (серед яких були імператор Наполеон III, Марк Твен і Теккерей) не змогли виявити ні ниток, за які був підвішений Хоум, ні моторчиків у його черевиках. Люди хапали за ноги ширяючого Деніела, але це не повертало його на землю. Навіть вчені-фізики та спірити, як не намагалися, не змогли викрити конкурента.
Нині найбільших результатів у сфері левітації досягли ті, хто використовує методику йогів. За багатовікову історію епохи втрати знання та епохи невігластва багато з цієї методики виявилося втраченим. Але частина потаємних знань все ж таки зберіглася. Одним із їхніх зберігачів був індійський гуру Деві. Його учнем став наш сучасник, молодий фізик у 1957 році, перебравшись до США під ім'ям Махаріші Махеш Йоги.
У липні 1986 року у Вашингтоні було проведено перші змагання «літаючих йогів», підготовлених за програмою трансцендентальної медитації, про які багато писала преса та знято фільми. Хоча показані учасниками результати незрівнянні з описами випадків левітації в минулому, те, що дійшли до нас, їх, безумовно, можна вважати дуже вражаючими: підйом на 60 см у висоту і переміщення на 1,8 м по горизонталі. Щоправда, назвати польотами те, що продемонстрували йоги, що «літають», не можна. Скоріше, це лише короткі підскоки: людина, що нерухомо сидить у позі лотоса, раптом плавно піднімається в повітря, на якийсь час зависає нерухомо, а потім так само плавно приземляється. Ну а на шостих змаганнях «літаючих йогів», проведених у 1993 році в Гаазі, був першим Субха Чандра, який піднявся над землею максимум на 90 см, пролетів по горизонталі 187 см і залишався в повітрі по 3-4 хвилини. Під проводом індійського гуру намагалися злетіти навіть "Бітлз"!
Незважаючи на численні випадки левітації, вона сприймається, як диво або в кращому разі, як загадковий феномен, що межує з фантастикою та суперечить науковим законам. І ця оцінка не зміниться доти, доки не буде знайдено відповідь на головне питання: яка природа тієї сили, яка піднімає людину в повітря? Чи виникає вона в самому організмі за рахунок мобілізації якихось внутрішніх резервів, його невідомих, прихованих можливостей, або її джерело знаходиться поза людиною і він лише «підключається» до нього?
Судження про фізичну природу левітації дуже суперечливі. Ряд дослідників вважає, що левітація виникає в результаті появи біогравітаційного поля, що створюється особливою психічною енергією, що випромінюється мозком людини. Цю гіпотезу зокрема підтримує доктор біологічних наук Олександр Дубров. При цьому він наголошує, що таке біогравітаційне поле народжується завдяки свідомим зусиллям левітанта, і тому він здатний керувати ним, а отже, міняти напрямок польоту.
Втім, навіть якщо це так, постає багато питань, на які поки що немає відповіді. Наприклад, які області мозку і в якому режимі задіяні при левітації? Чи є особлива психічна енергія, що викликає її, електромагнітної за своєю природою чи якийсь інший? Зрештою, які саме фізіологічні чинники сприяють виявленню таких незвичайних можливостей нашого мозку?
Багато серйозних вчених до недавнього часу відгукувалися про левітацію та антигравітацію дуже різко в тому дусі, що все це «нісенітниця собача». Нині їм доводиться переглядати свою позицію. Все почалося з того, що в березні 1991 року авторитетний науковий журнал «Нейчер» опублікував сенсаційний знімок: директор токійської Дослідницької лабораторії надпровідності сидів на блюді з надпровідного керамічного матеріалу, і між ним і поверхнею підлоги був чітко видно невеликий зазор. Маса директора разом із стравою становила 120 кг, що не заважало їм ширяти над землею!
Це пізніше отримало назву «ефекту Мейснера». Він полягає в тому, що якщо над магнітом помістити надпровідник, він зависне в повітрі. А у просторі над ним виникає зона, у якій, у свою чергу, зменшується вага поміщених туди предметів, у тому числі й живих об'єктів. Таким чином дослідникам вже вдалося «підвісити» у повітрі живих лабораторних мишей та жаб.
  Звісно, це ще левітація у сенсі слова. Але, якщо вдасться довести, що в подібних випадках ширяння живих об'єктів зумовлено «молекулярним магнетизмом» в результаті певних клітинних процесів, можливо, буде розкрита і таємниця «літаючих людей».

© Copyright: Юджин Папуша


Рецензии