Про Жаль

Якось моя подруга питалася в мене: щоби Я поділився результатами своїх роздумів над певною темою.
Над цією, Я якраз теж міркував, спеціально досліджував, в собі і через себе - Жаліти, жалкувати, побиватися.

Жаль. Жаль - це бажання повернути, -ся щось - що не вийшло, погано сталося, не так, або хороші і прекрасні моменти в житті, справ, стану речей
"Мордою об асфальт" - Назад не повернешся. А спроби повернутися в "ушедше" вже - це рівноцінно тому, що Теперішнє, крокуючи вперед - все рівно буде нести тебе за собою,
але через наші бажання повернутися - ми не будемо йти за НИМ - жити далі, а будемо повернуті, схиблені всім тим і наше обличчя: фізичне, моральне, сумління, психіки, по ситуації - буде зтиратися об асфальт неминучого.
Час тягнутиме нас мордою об асфальт – завдяки нашій хибі

Що не можна змінити – вже так і буде. «Жаліти», «Шкодувати», «Сожалеть» – взагалі не варто, це термін-паразит, це шкідлива моральна детермінологія – авто-установка

Але, все ж – є речі, події, можливості, про які В РІДКИХ ВИПАДКАХ – можна казати, висловлюти ЖАЛЬ.
Тобто – ви в змозі їх повернути, зробити краще, повторити, виправити.
Допомогти по дому, в якісь послузі; якщо «жаль» витрачених грошей на щось – холодніше, суворіше ставтеся до цього «чогось». Цукерки, інша продукція – погані, гріш їм ціна, наступного разу – просто викидайте чи отдавайте комусь без тіні сумніву. Є як Є; поїздка, оточення – завжди «криві» з умислами, неприємні, тяжкі, пильні – більше холодності й належного правильно, адекватного ставлення до цього, підготовки або розуміння як очистити-ся.


Мисліть над словами – і прийде Розуміння


Рецензии