Дегенерологiя театру

 

     «Простори колишнього Союзу опинилися під ярмом прогресуючого божевілля. Це страшніше ніж татарське ярмо. Вольтову дугу сенсу замкнуло насмерть. А народу завжди все «до лампочки». Доти, поки його не почнуть вішати на ліхтарях.
     …Країна пішла з цивілізованого простору в  занурення матюково-сортирне буття. Росія вже відокремлена цензурною завісою від правди сьогоднішнього дня і достукатися до неї неможливо». - Едуард Тополь
   
     Як кажуть у народі – лайно завжди спливе на саму вершину. Тільки пригнічений садист гомо-маніяк з ненормальною розвиненою жагою до влади може перемогти у бійці за владу. Це аксіома дегенерології.
     Виховані на російській культурі та здобули освіту російською мовою зазнають тяжкого шоку. Усвідомлення того, що весь час їм брехали для створення плівки, що покривала звірячу морду російського бидло-рабів.
       «Воістину: кацапи - звірі. Люті, кровожерливі, але …смертні» - казав О. Солженіцин. 
     Вони живуть від війни до війни. Тому що не вміють будувати. Уміють тільки бухати, красти, жерти один одного і вбивати. І ще усіма вивертами брехати. П'яне криваве бидло, що бурмоче мантри про свою обираність, яке свою недалекість, неосвіченість і ущербність компенсує неприкритою агресією і ненавистю до всього світу. Головне що воно точно знає, - у всіх його бідах винен той інший, зовнішній світ, але ні в якому разі не воно саме. Світ, який представляє загрозу його законного, звичного божевілля.
     Придавлений, нахабний і хамуватий, капловухий, лохуватий совок - російський демос в вірнопідданій більшості своїй, тяжіючий до обнуління, до здування, системно деградував і перетворився в химеру. У рудиментальний покидьок цивілізації, в плоску сірість,  люмпено-кишлачника-шабашника, в самолюбивого, пафосно-пузатого, печерно-наївного, образливого, сортирно-мозкового, припадочно-істеричного боягуза, шахраювато-звіроподібного покидька - жертву асоціального експерименту. В огидне імбецильне, лишньохромосомне скотовище, в свинорилого кретина з черепашачим послідом замість мізків, по ніздрі в лайні, що мукають в стійлі співтовариства. У кашу з агресивних диких собак, що заблукали. Тупеньких зайчиків і продажних злодійкуватих гієн. В тупе біосміття. У русняву худобу. В світове посміховисько.
     Удмурти, мордва, чеченці і безліч інших неслов'янських народів, яким імперія видалила серця і мізки, залишивши тільки шлунок, не сприймаючи логіки і правди. Правда убивча для них, тому що руйнує всі міфи, на яких побудована помилка історії - їх отара-орда, їх співтовариство директивно-тотальної брехні. Крисятники-злодії, у яких немає нічого власного, а все, що їх оточує, м'яко висловлюючись, - запозичене.
 
     Лисий гопник вважає себе надприродною істотою,  гібридом-грибом Македонського, Цезаря, Наполеона, Мао Цзедуна, Гітлера, Леніна та Сталіна. Але про себе можна думати все, що завгодно, а час все розставить по місцях.
     Він покермував своєю країною і, зробивши коло в N років, знову завів її до пітерського підворіття, але вже з клеймом країни-терориста, яке неможливо змити. Формально це вже сталося і ганебна табличка вже прибита. Це сміття під килимок вже не можна підмести.
     Адольф Путлер - ґебіст-трієчник, підла, мерзенна, боягузлива, бридка істота-речовина - кадровик, що оточив себе нікчемами, дав їм усе, підніс їх із бруду на вершину кремлівської орди. Вони без нього ризикують втратити все. Ця кадрова конструкція, яку він збудував, зарекомендувала себе бездоганно. Кліка, що оточувала, була складена з бездарних невдах. І вони розуміли, що повинні триматися один за одного, бо не переживуть Путлера.  Вони розуміють ситуацію і бояться того моменту, коли все це звалиться. Напевно, якісь таємні приготування до світу після Путлера ведуться, - як вони виживатимуть, де свої гроші ховатимуть, як їх витрачатимуть, які ситуативні альянси утворюватимуть. Але вони чіпляються за нього, незважаючи на те, що мали б насторожитися в момент його падіння.

     Прийде час і кожен дізнається, у чому полягає справжня цінність життя, що життя - позолочені бляшанки.
     Його друзі – істоти без сердець. Для них – зубри із заповідника давніх часів. Нове століття виховало своїх «громадян». Їх визначають гіпертрофія волі, відсутність забобонів, холодна цілеспрямованість. Вони - лічильні пристрої, запрограмовані для влади. Роботи оживають, лише коли дають знати рефлекси, - статевий інстинкт і страх.
     Він приділяє особливу увагу - свиті "короля", без якої він не може обійтися.
     Що то за люди? Пси "царька"! Навіщо вони йому? Вони його не охороняють, не виконують його доручень, - їх, як кажуть,  мечі не виймаються з піхов. Це не люди, а спосіб життя. Це улесливі язики і спини, готові хилитися і відвернутися від того, хто в немилості. Щоб уявити це, мені не потрібно заглядати в історичні довідники.
     Безправні – мільйонні натовпи – чекають на свою долю за межами Кремля, за межами варти і собачого гавкання. Вони, через незнання, приймають гру за божественний промисел. «Пуйло», нічим не відмінний, хоча, схилившись над картою, здається їм богом. Але гра скінчиться, згасне ілюмінація–вогні на зубцях веж; незабаром затанцює інше плем'я, почнеться пора бідності, руйнування, воєн. А він буде корчитися на брудній бруківці, всіма кинутий, задихаючись, відчуваючи наближення. Він не в змозі запобігти ні розуму, ні волі, ні ядерній валізці.
     Він – поки живий анахронізм, нелюд минулого. Але настане час і він себе виявить.
     Історія, як писав Маркс, повторюється двічі, - як трагедія, потім як фарс. Таких повторень безліч. На заході цивілізації трагедії і фарси заважають і стають майже невідмінними один від одного.
     Кінець пуйла буде. Фіналу п'єси не буде. Ні урочистих труб, ні величних похоронів. Трупи кинуть, після війни, в болото. Піднесених слів ніхто не скаже. Час розмов скінчиться.
     Залишаться люди, обпалені вогнем та загартовані вогнем. Вони дивляться, як починається ранок нового, нелюдсько важкого століття, як життя важко піднімається з-під руїн.
     Сценарій життя буде складений з брил, а не зі сценок. З'являться обриси брил, способів життя; буде луна кроків у кам'яній пустелі Кремля, але церемонних виходів мерців-придворних не буде; спини, повернуті до того, хто потрапив у опалу, назавжди заражені угідництвом та страхом теж згинуть.
     Це буде загробний сарай-зомбі N-го століття: стіни, зарослі лопухи, ставок зі стоячою, запліснілою водою, старий бомж в'яже лико-лапті і копошиться в контейнерах занедбаного парку, тріщать гілки і кості в кострі, жебрак на старості років балується астрологією і розколотою кремлівською свастикою.
     Не зможе кукувати зозуля в старому дерев'яному годиннику і не долинає звук балалайки цих кущів.
     За палацами, розорених маєтків, за укріпленнями та огорожами – бідні селища, поля та селянські городи, а по витоптаним дорогам бреде голь перекатна у пошуках їжі.
     Все вписане у Всесвіт. Над світом біснуються хмари, вогняний батіг шмагає землю. Чорні, обвуглені колоди, щебінь, зола – кінець цієї історії. На згарищі приходять погорільці, життя продовжується.
     Героїчна особистість із самого початку? Ні. Не буде трагедій особистості, яка уявила себе героїчною. Він великий тільки, коли розуміє, що він такий, як усі. Був деспотом, який усвідомив самого себе.
     Богоподібність обертається сліпотою і глухотою, мертвими очима тиранії, драконячим риком деспотизму. Груба жорстокість, вироки без суду та слідства, обіцянки смерті за спробу поводитися, як личить людині, - немає в цьому нічого піднесеного та величного!

     Лопається міхур останнього подиху історичного організму, що відходить - величезна країна, ведена провокатором-фахівцем з евтаназії, здійснює найграндіозніший акт суїциду в історії людства. Не з завзятістю крутого, а з упертістю нікчемного. Яке видовище може бути ще більш жалюгідним?!
     Ця, покрита коростою брехні, країна льодовикового періоду в черговий раз помре. Від передозу маразму. Тепер, вже остаточно. Над їх державою-кладовищем витають густі випари смороду. Не тілесного, - процес гниття перейшов вже на самі душі. Їх кровні нащадки десятиліттями будуть відригувати отруту хворих  жлобських амбіцій. А скільки ще буде пропащих поколінь, невинних дурнів, необов'язкових смертей, покалічених доль?!

     Все починається з театру – нарядів, бутафорій, карт, гербів,  еполетів, орденів, плюмажів, штучних фраз та навмисних поз. Кінець настає насправді, в брудному окопі, на залитій кров'ю землі. Вітер давно вже зірвав театральні костюми, - війна змила грим з лиця.
          Художник Мікеланджело до галереї "Страшного суду" включив свій автопортрет. Він написав своє обличчя на шкірі, здертій з тіла св. Варфоломія. Таким автопортретом буде здертий живцем на власній шкірі Путлера. І не буде монологу божевільного «пуйла» про життя у його державі.

    
«ВІДЛУННЯ ДАЛЕКОГО МИНУЛОГО»
2020-2023 р.р.


Рецензии