Two soap bubbles - Два мыльных пузыря

(сказка на английском и русском языках)

Two soap bubbles

Two soap bubbles argued about which of them is most durable. They were exactly to same size, but different in color. One bubble was green, and the other bubble was pink.
 "I am most durable!" the green bubble annonced itself.
 "Why is it?" the pink bubble was outraged. "I am most durable!"
 "Pink color does not bring you srength!" the green bubble was furious.
 "How is it?" the pink bubble took impotance. "It brings strength very much!"
The green bubble resented, began to swell, became bigger and burst
"Hurrah! I am most durable!" the pink bubble rejoiced and rejoiced so much that it swelled and burst.

Два мыльных пузыря

Два мыльных пузыря поспорили о том, кто из них самый прочный. Они были абсолютно одинаковыми по размеру, но разными по цвету. Один пузырь был зелёным, а другой розовым.
- Я самый прочный! - заявил о себе зелёный пузырь.
 - Почему это? - возмутился розовый. - Я самый прочный!
 - Розовый цвет не приносит тебе прочности! - рассвирепел зелёный пузырь.
 - Как это? - разважничался розовый. - Ещё как приносит!
 Зелёный пузырь обиделся, начал раздуваться, стал больше и лопнул.
 - Ур-ра! Я самый прочный! - обрадовался розовый пузырь и он так обрадовался, что раздулся и лопнул.


Рецензии