Авлодони Козибобо аз дехаи Хиштхона. На таджикском

     Дар ин рисола, ки онро ба як кисми нашри китоби «Некхохи пеша кун» илова намуда будам, мухтасаран чанд маълумотхои аз кухансолони хамдехаамон чамънамудаи падари бузургворам – Собиров Мухаммадчонро оиди шачараи авлодии Козибобо (1717-1803) ибни Олим (1682-1745) ибни Рахим (1662-1737), ки бобокалони аксарияти сокинони дехаи Хиштхона мебошанд, ба диккати ворисони он кас ва дигароне, ки дар ин бора маълумоте ба даст овардан мехоханд, пешкаш менамоям. Андеша дорам, ки ин мавод харчанд нопурра аст, ба хонанда андаке бошад хам, аз гузаштагон дараке медихад.

         Козибобо панч фарзанд доштанд: Нурмат, Ширфамох ва Рузичон (Аз зани аввалашон) ва Толибу (1776-1853) Хусейн (Аз зани дуюмашон).

         Мувофики принсипи патриархали мухтасаран, хаддалимкон дар бораи шачарахои авлодии писарони Козибобо – Нурмат ва Толиб маълумот медихем. Писари сеюмашон – Хусейн фарзанд надошт.

                Шачараи авлодии Нурмат ибни Козибобо:

Писари Нурмат – Гулмат 4 писар дошт: Шоди, Ашур, Хочи ва Нурмат.


Фарзандони Шоди ва занашон – Улмас: Йулдошмат, Мирзомат, Парпикул ва Хурсанд.

Фарзандони Ашур: Фидомат ва Боймат.

Фарзандони Хочи: Розиямох, Дехкон ва Гулом.

Фарзандони Нурмат ва занашон Умриниссо: Мамадчон, Рузибой, Бибисоро, Маърифат ва Ойнисо.

                Шачараи авлодии Толиб ибни Козибобо:

Фарзандони Толиб: Мулло Одирмат (1814-1895), Мурод, Зикирё, Холмат – Хочи, Оимчон.

Фарзандони Мулло Одирмат: Бобокалон ва Мадамин (Аз зани аввалашон), Ниёзмат (1889-1961), Усмон (1892-1963), Собир (1893-04.04.1969), Марям ва Ширфамох (Аз зани дуюмашон – Нусратбиби)

Фарзандони Мурод: Хайдарали, Абдукодир, Шерали, Абдулло.

Фарзандони Зикирё: Абдурахим, Хочи ва Мирзо.

Фарзандони Холмат – Хочи: Мамадориф, Собир, Нишон, Абдугафур.


           Шачараи авлодии Бобокалон писари Мулло Одирмат:

Фарзандони Бобокалон ва хамсарашон Муродова Халичамо: Исмоил – Оксакол (1893-1955), Маткобил, Мулло Дадомат, Гулсуммо.

Фарзандони Исмоил – Оксакол: Амбармо (Аз зани аввал), Гуломиддин (1924-1997), Рисолатмо, Чамолиддин (1929-2009) (Аз занашон – Хуршедмо Кобилова), Инобат ва Улфатбиби (Аз занашон – Умриниссо)

Фарзандони Маткобил ва занашон Каромат: Умриниссо (Зани Собиров Сулаймонкул, Ф: Холмамат, Очабиби ва Шамсиниссо (Зани Орипов Одирмат Маъруфхонович), Нарзулло, Абдурахим (Занаш Маматова Тилло), Нишонбой, Абдуллочон (Занаш – Фотима, Ф: Кахрамон ва Каримчон), Хукминиссо (Зани Кодиров Абдуламит, Ф: Абдулазиз, Муталиб, Кобил, Мухаббат, Сайнисо), Мехринисо (Зани Абдуллоев Нурилло, Ф: Нематулло, Гуфрончон), Рискинисо (Зани Дадоматов Фахриддин).

Фарзандони Мулло Дадомат: Аз зани аввал – Умриямох: Назокатмох (Зани Бурибоев Эркабой), Аз зани дуюмашон – Бибиоиша: Розиямох (Зани Нурматов Мамадчон), Точиддин (Занашон – Турсунматова Сайнисо), Фахриддин (Занашон Маткобилова Рискинисо), Садриддин (Зани аввалашон – Мамадчонова Мархамат, Ф: Гуфрончон, Аюбчон, Тохирчон, Саноат, Мархабо, Дилрабо; Зани дуюмашон – Хамрокулова Фарогат, Ф: Хусрав, Дилфуза ва Дилафруз)

Фарзандони Гулсуммо ва шавхарашон Иброхим: Файзулло, Саъдулло, Рахматулло, Одибой ва Бибиоиша (Зани Мадаминов Холдор)

P.S: Фарзандони Очаи Халичамо аз шавхари дуюмашон: - Исоев Олимчон ва Улфатбиби (Зани аввали Хайдаров Ахмадали, Ф: Абдуваххоб)

Фарзандони Исоев Олимчон: Аз зани аввал – Марям: Хомидчон (Занашон – Орипова  Саодатмох, Ф: Даврон, Азимчон, Соибчон ва диг.) Аз зани дуюмашон – Нуринисо: Хурсанд-биби (Зани Мирзоахмедов Салохиддин), Тутинисо (Зани Имомов Рузибой), Лутфиддин, Абдумачид ва Лолахон (Зани Кодиров Даврон Хотамкулович)


        Шачараи авлодии Мадамин писари Мулло Одирмат:

Фарзандони Мадамин ва занашон Набиева Саидмох: Тошмат, Турсунмат ва Машарифчон.

Фарзандони Тошмат ва занашон Шамсинисо (Духтари Одирматова Марям ва Азизов Мадазим): Мирзомат (Занашон Абдукодирова Точинисо, Ф: Неъматулло, Рахматулло, Файзулло, Асатулло, Саъдулло, Иззатулло ва Алфия), Алибой (Занашон Мирзоева Холнисо, Ф: Бахтиёр, Набичон, Зарифчон, Рустамчон, Гулхумор, Фируза ва Тамила) ва Сочинисо (Зани Одилов Мадусмон).

Фарзандони Турсунмат ва занашон Бибинисо (Духтари Одирматов Усмон): Норинисо (Ф: Сахобиддин, Рахимчон ва диг.), Мехринисо (- Зани Кодиров Абдугафур, Ф: Тохирчон, Зохирчон, Охиста ва диг.), Сайнисо (Зани Дадоматов Точиддин, Ф: Бахром, Фазлиддин, Илхомиддин ва диг.), Зайниддин (Занашон – Кодирова Кумринисо, Ф: Хусниддин, Зикриддин, Шукриддин, Садбарг, Зариф, Дилафруз ва диг.)

Фарзандони Машарифчон  ва занашон Шералиева Бахринисо: Камолиддин, Тошбой, Абдулло, Зиёмиддин, Рискинисо ва Хайнисо.

   
          Шачараи авлодии Усмон писари Мулло Одирмат:

Фарзандони Усмон: Аз зани аввал – Мойниссо: Бибинисо (Зани Мадаминов Турсунмат).

 Аз зани дуюм – Самадова Оимбиби: Абдувохид (Занашон Бибиоиша, Ф: Салима (Зани Нурматов Рузибой), Абдумалик (Занаш – Абдуллочонова Мархабо), Абдугани (Занаш – Имомова Чамила Ниёзматовна), Муъминчон (Занаш – Маюсуфова Рахима Абдугафуровна), Хабиба (Зани Марачабов Азимбой), Омина (Зани Шодиев Ашурмат Мирзоматович), Шахло ва Сарвиноз), Бибиоиша (Зани Шералиев Ахмадчон, Ф: Абдугафур, Хамзиямох, Солиямох, Рустамчон, Рахима) ва Сулаймонкул.
    

               Авлодони Марям духтари Мулло Одирмат:

Шавхарашон – Азизов Мадазим. Фарзандон: Абдукодир (Занашон – Шодиева Шамсинисо, Ф: Точинисо, Бибинисо, Мухаббат, Темурчон, Муродчон, Эркиной, Раъно), Бахринисо (Зани Азизов Одирмат, Ф: Сулаймонкул, Азизбиби, Савринисо), Шамсинисо (Зани Мадаминов Тошмат, Ф: Мирзомат, Алибой, Сочинисо).


            Авлодони Ширфамох духтари Мулло Одирмат:

Шавхарашон – Одина. Фарзандон: Бибисоро (Зани Мамадорифи Холматхочи, Ф: Абдуваххоб, Маъруфхон, Нуриддин, Бибиоиша (Зани Олимчонов Хомидчон) ва Бибисалима (Зани аввали Кодиров Абдугафур), Мулло Неъмат (Ф: Хакимчон ва Хурсандбиби) ва Курбон (Ф: Зайлобиддин)


           Шачараи авлодии Собир писари Мулло Одирмат:

Фарзандони Собир ва занашон – Кодирова Хуршедмох: Мухаммадчон (21.02.1920), Хосиятмох (1922-1933), Шарофат (1927-1933), Хосиятмох (1933), Саодатмох (1936-1977), Абдукаххор (1939-1996), Абулхошим (25.02.1942), Шарофат (1945), Абдукарим (1950-2002).

Фарзандони Мухаммадчон ва занашон Рисолатмох: Мархамат, Абдукаюм, Абдусаттор, Малохат, Сабохат, Рафоат, Абдуворис, Каноат.

Фарзандони Хосиятмох ва шавхарашон  Бобокалонов Абдугаффор: Абдурахим, Абдурахмон, Абдучалил, Эркиной, Мукаррам, Гавхар, Рахбар, Гулбахор ва Муяссар.

Фарзандони Саодатмох ва шавхарашон Азизов Махкамбой: Ширфамох, Гулчехра, Шаходат, Назира, Зарифчон, Нозирчон, Нодира, Саёхат, Мунира, Руфия.

Фарзандони Шарофат: Аз шавхари аввал – Марачабов Исомиддин: Мирзомиддин; Аз шавхарашон Бобокалонов Абдумалик: Кумуш, Абдумачид, Хумор, Эътибор ва Абдулатиф.

Фарзандони Абдукаххор ва занашон Мадалиева Тилло: Нурбиби, Рафтор, Хилола, Чумъабой, Ирода, Наргис, Мавзуна, Шерзод, Рухшод, Умеда ва Рухшона.

Фарзандони Абулхошим (25.02.1942): Аз зани аввал – Мамалакат: Тохир (1967). Аз занашон Хамзиямох (10.11.1951, духтари Мирзоев Исомат ва Одилова Ойнисо): - Фаррух (07.06.1979, занаш Шомирзоева Дилфуза Каримчоновна, Ф: Умедчон – 06.01.2005), - Бахром (26.06.1981, занаш Махкамова Машкура Эшбоевна, Ф: Шодруз – 01.09.2005 ва Некруз – 31.ХП.2006) – Гулчахон (01.04.1972, шавхараш Абдувалиев Эсанбой, Ф: Фарзона – 07.10.1990, Шарифа – 10.02.1994, Шахноза – 28.03.1995), - Фируза (28.07.1974, шавхараш Пирматов Асатилло, Ф: Фарангис, Фирдавс), - Манзура (09.01.1976, шавхараш Одинаев Курбонкул, Ф: Махина, Комрон, Рухшед), - Мохира  (01.11.1984, шавхараш Машарипов Носир, Ф: Достон, Мушаррафа, Замир)

Фарзандони Абдукарим ва занашон Исмоилова Шаминисо Гуломиддиновна: Абдусами, Мунаввара, Мушаррафа, Муаттара, Муаззама.



        Авлодони Гуломиддин писари Исмоил – Оксакол:


Фарзандони Гуломиддин ва занашон Умригулсум: Хуршедмох (шавхараш Чамолиддинов Зиёмиддин, Ф: Аслиддин, Алишер, Фирдавс, Райхона, Манзура), Солехчон (Занаш Тошпулотова Марямбиби, Ф: Ахмадчон, Мухаббат), Шокирчон (Занаш Сайфиддинова Гулчехра, Ф: Умеда, Дилшода ва диг.), Муъминчон (занаш Исмоилова Угулой, Ф: Ганчина, Мухсин ва диг.), Шамминисо, Рохиламох, Адолатмох.


     Авлодони Чамолиддин писари Исмоил – Оксакол:

Фарзандони Чамолиддин: Аз занашон Максудчонова Хилолбиби: Зайлобиддин ва Низомиддин; Аз занашон Хочибоева Мехри: Нуриддин (Занаш Насриддинова Нарзинисо, Ф: Рафикчон, Хилолиддин ва диг.), Мавлуда, Махбуба, Хусниддин, Зикриддин, Нухриддин, Гулчехра, Гулсуммо ва диг.


                Шачараи авлодии Зикирё писари Толиб:

Фарзандони Зикирё: Абдурахим (Ф: Мулло Марасул), Мирзо (Ф: Исомат) ва Хочи (Ф: Ашурмо – зани Гулматов Хочи).

Фарзандони Мулло Марасул : Мулло Маюсуф (Занашон Хурсандбиби духтари Мулло Неъмат, Ф: Сафармат, Нормат, Марамбой, Шарбат, Нишонгул, Гулчехра, Наргис, Хабиба ва Наимчон) ва Хурсандбиби (Зани Орипов Маъруфхон)

Фарзандони Исомат Мирзоев ва занашон Одилова Ойнисо: Шамсинисо (Зани Исмоилов Азизмат), Точинисо (Зани Турсунматов Шаробиддин), Угулой (Зани Убайдуллоев Тухтабой), Хамзиямох (Зани Собиров Абулхошим), Розиямох, Ханифа (Зани Махкамов Эшбой), Махбуба, Шавкат, Мавлуда ва Рахматчон.


            Шачараи авлодии Мурод писари Толиб:

Фарзандони Мурод: Хайдарали (Ф: Ахмадали, Юсуфали, Мамадчон, Мадусмон, Абдурахмон, Мадумар, Хосиятмох, Солиямох (Зани Чуманов Ашурбой) ва Саидмох (Зани Шодиев Хочибой), - Абдукодир (Ф: Хотамкул, Ботуркул, Назокатмох (Зани Шарипов Рахматчон – Хочи), - Шерали (Ф:Неъматчон, Мамадчон, Ахмадчон, Гуломиддин, Точинисо, Бахринисо ва Рахимчон) ва Абдулло.


Фарзандони Хайдаров Ахмадали: Аз занашон Улфатбиби: Абдуваххоб

ва аз зани дуюмашон Угулой: - Абдулхамид (1934-2003, занашон – Бароат, Ф: Рахима, Карима, Саодат, Толиб, Максуда, Баходур, Дилрабо, Хасан, Зухро) – Абдулазиз (1936, занашон Неъматова Хукминисо, Ф: Абдунозир, Абдуносир, Абдувосеъ, Абдуворис, Аюбчон, Мавчуда, Манзура, Муборак) – Абдугафур (1940, занашон Анна Сергеевна, Ф: Марина, Дилбар, Тохир) – Абдугани (1942), Мамлакат (1944, зани Олимчонов Бахриддин) ва Мархамат (1946, зани Имомов Ашурбой – Хочи)
Фарзандони Абдунозири Абдулазизпур ва занаш Сабохат духтари Шарипов Рахматчон – Хочи: Алишер, Мушарраф, Хайдарали, Адиб, Мукаддас.

Фарзандони Хайдаров Юсуфали:

Худойберган (Занашон Оимхон, Ф: Рахимчон, Иброхимчон), Мохиниссо (Шавхарашон Кодиров Хотамкул, Ф: Нурулло, Неъматулло, Гулбиби, Санавбар, Малохат, Оятулло, Хотамкул), Чамила (Шавхарашон Шарипов Муносиб Абдуурахмонович, Ф: Махмудчон, Хомидчон, Абдусаттор, Мастона, Мукаддас, Мадина, Даврон), Тухтанисо (Шавхараш Абдугафур Шералиев, Ф: Шоира, Лоик, Голиб ва Гуфрон), Норинисо (Шавхараш Одилов Бахриддин Мирзоевич, Ф: Каромат, Нилуфар, Дилмурод, Элмурод, Аслиддин), Кумринисо (Шавхараш Мамадчонов Мансур, Ф: Сирочиддин, Ханифа, Абдували, Аниса, Эхсон, Шероз) ва Курбонали.

Фарзандони Курбонали (14.03.1967) ва занаш Абдурахмонова Шамсинисо Абдуллочонова (05.11.1966), Ф: Рискинисо (1986), Гулхумор (1988), Алишер (1990), Ойнисо (1993), Азиза (1996), Нурали (2002).

Фарзандони Кодиров Хотамкул: Лолахон (Зани Алиматов Хакимбой), Шаходат, Даврончон, Шарафчон, Пулодчон, Саломат.

Фарзандони Кодирова Назокатмох: Орифчон, Юсуфчон, Маъмурчон, Соатчон, Асрорчон, Рузибой, Малика, Сабохат.

Фарзандони Кодирова Адолатмох: Муъминчон, Ханифа, Абдусалом, Абдусамад, Абдусамеъ, Абдучалил, Мунаввар, Мукаддас.


          Шачараи авлодии Холмат – Хочи писари Толиб:

Фарзандони Холмат – Хочи: Мамадориф, Собир, Нишон ва Абдугафур.

Фарзандони Мамадориф ва занашон Бибисоро: Абдуваххоб, Маъруфхон – Хочи, Нуриддин, Бибисалима ва Бибиоиша.

Фарзандони Маъруфхон – Хочи ва занашон Марасулова Хурсандбиби: Одирмат, Нурмамат, Зулолбиби, Нурилло, Файзулло, Хайрулло, Хабибулло, Гулбиби, Чахонбиби.

Фарзандони Орипов Одирмат Маъруфхонович ва занаш Шамсинисо духтари Собиров Сулаймонкул ва Маткобилова Умринисо: Чурабек, Фируза, Исмоилчон, Исроилчон, Назира, Рахима.

Фарзандони Собир писари Холмат – Хочи: Сулаймонкул, Хочи Мирзокул ва Абдуваххоб.
Фарзандони Собиров Сулаймонкул: Хочи Очабиби (Ф: Муродчон, Мунира, Заррина, Насиба, Максуда), Холмамат (Занаш Мархамат, Ф: Гавхар, Гулноз, Шахноз ва Бахтиёр) ва Шамсинисо (Зани Орипов Одирмат).

Фарзандони Нишон писари Холмат – Хочи: Муталиб, Латофат ва диг.

Фарзанди Абдугафур писари Холмат – Хочи: Бахриддин.


       АЧДОДОНИ  ОИЛАИ  МО

              Дар олам бахравар гардид зи ачри Худо
              Хар оне, ки донист таърихи чадду або!


1.Рахим        (1662-1737)

2.Олим         (1682-1745)

3.Козибобо  (1717-1803)             Толиб, Нурмат, Ширфамох,
                Рузичон, Хусейн


4.Толиб    (1776-1853)              Мулло Одирмат, Мурод,                Зикирё, Холмат – Хочи, Оимчон


5.Мулло Одирмат
(1814-1895)                Бобокалон, Мадамин, Ниёзмат,
                Усмон, Собир, Марям, Ширфамох

6.Собир    (1893-1969)              Мухаммадчон, Хосиятмо,
                Саодатмо, Абдукаххор,
                Абулхошим, Шарофат,
                Абдукарим.


7.Мухаммадчон      21.02.1920 - 27.05.2012       ПАДАРАМОН


6 «а» Бобокалон  (1847-1898)   Исмоил – Оксакол,Маткобил,
                Мулло Дадомат, Халичамо.


7 «а» Исмоил – Оксакол
    (1893-1952)                Амбармо, Гуломиддин
                Рисолатмо, Чамолиддин
                Инобат, Улфатбиби.


8  «а» Рисолатмо   08.03.1926 - 11.09.2016        МОДАРАМОН



8. (9 «а») Фарзандони Собиров Мухаммадчон ва Собирова (Исмоилова) Рисолатмо:   Мархамат, Абдукаюм, Абдусаттор, Малохат, Сабохат, Рафоат, Абдуворис, Каноат.


9. (10 «а»)  Фарзандони Мамадчонов Абдукаюм ва Мамадчонова (Тошбоева)  Рисолатмо:  Садокат, Абдувосит.


10. (11 «а») Фарзандони Бобокалонов Наимчон Камолиддинович ва Бобокалонова (Мамадчонова) Садокат Абдукаюмовна:  Амирчон, Кабирчон, Азизчон, Каримчон.


10 (11 «а») Фарзандони Мамадчонов Абдувосит Абдукаюмович ва Мамадчонова (Юлдошева) Мастона Тухтабоевна: Мафтуна, Мохира, Абдуматин, Абдухаким.


11 (12 «а») Фарзанди Тошбоев Рустам Махмудчонович ва Тошбоева (Мамадчонова) Мафтуна Абдувоситовна: Зайнаббиби


Рецензии
Нимирӯзи ба хайр!
Вы заглянули на мою страничку. Вас явно интересовал мой материал про террористическую атаку на Крокус центр. Я понимаю ваш интерес. Я же заглянул на вашу страничку посмотреть - что вы пишите. И с интересом для себя обнаружил, что таджикский язык (фактически персидский)исполняется в кириллической записи. Мне было интересно себе напомнить, что "С 1922 года в соответствии с языковой политикой СССР начинается процесс перевода таджикского языка с традиционной арабо-персидской письменности на латинскую графику, завершённый к 1936 г. Однако уже в 1939 г. началась новая реформа письменности, когда язык переводится на кириллическую графику."

Теперь по сути террористического акта в Москве. Лично я всё ещё не уверен, что всё, что нам сегодня демонстрируют Российские власти является 100 процентной правдой. Вы, как бывший работник МВД и имевший какое-то отношение к следственным действиям, наверное, тоже озадачены тем, как проводится следствие по этому делу. Как русскому человеку, мне не понятна миграционная политика РФ. Я считаю, что враги России используют некомпетентность, глупость и продажность чиновников и предпринимателей, создавая все эти условия ксенофобии и вражды между нашими народами. Это вопрос большой внутренней политики. Она идёт во вред русскому народу и таджикскому. Зачем привозится столько работников в Россию? Какой такой существует сговор между Путиным и Рахмоном? Какие истинные политические цели они преследуют? Это не вопрос моей статьи, но это, как вы понимаете, следствие- последствия...Всё очень грустно. Отсоединение Азии от России в самостоятельные государства после развала СССР, привели к ужасным противоречиям и проблемам.
Всего вам хорошего, здоровья. Берегите себя и свою семью. Трудные времена для всех. Слишком мы богаты, чтобы нас оставили в покое.((((

Владимир Васильевич Хлынинъ   28.03.2024 11:58     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.