Вишневский кумыланден

Чавайн тукым улына
Морко район Э;ер;мбал ялеш шочшо Аркадий Букетов-Сайн  лирике кумылан поэт лийын. Тений, 6 январьыште, шочмыжлан 90 ий темын. «Поэзий сылнылыкше дене сымыстара», – ачамын тыге ойлымыжым шуко гана колынам. Почеламутым кок ияш улмыж годымак й;раташ т;;алын. А.Пушкинын марий йылмыш кусарыме «Эр» почеламутшым куанен лудын. Вара шкежат возаш т;;алын. Икымше почеламутшо Азъял школышто тунеммыж годым шочын. Шочмо ялышкыже икана Семён Вишневский толын улмаш. Аркадий Иванович МАССР-ын калык поэтшылан почеламутшым ончыктен. Тыге возаш утларак кумыла;ын.

1952 ийыште Морко педучилище деч вара Н.К.Крупская л;меш Марий пединститутын историко-филологический факультетышкыже тунемаш пурен. Дипломым налмеке, Морко районысо Ше;ше кыдалаш школышто руш йылме ден литературым, марий литературым, историйым туныктен. Урок деч вара «Сылнымут аршаш» кружокым в;ден. Морко посёлкышто илымыж годым 1-ше номеран Морко школышто факультативный курсым эртарен, сылнымут дек ш;ма;ден.

Ачам мыланем пример лийын. Тудын гаяк ушан, чулым да уста айдеме лияш изинек шоненам. Ушыштем Аркадий Ивановичын мутшо эре п;рдеш: «Марий улам, шочмо йылмемым чот й;ратем». Йоча-влак, марий йылмым куанен тунемза.

И.БУКЕТОВА-АЛВИЙ
https://xn--d1acjeid6k.xn--p1ai/vishnevskij-kumyla-den/


Рецензии