О Михаиле Пришвине. About Mikhail Prishvin

С детства я люблю бродить по лесным просекам, так легче не заблудиться. И вот, что я с тех пор понял, лес растёт не так уж и медленно. А раньше, особенно в юности, как придёшь в лес, так и начнёшь раздражаться. То из-за вырубки (которую сейчас и захочешь, не найдёшь, так всё заросло), то из-за пустой бутылки (одной на полгектара). Сейчас я смотрю на лес иначе, ищу в нём тишину, а не назревающую экологическую катастрофу.

В детстве мне часто читали на ночь рассказы Михаила Пришвина, его короткие очерки всегда меня успокаивали.

Фотография сделана 28 ноября 2020 года.


Since childhood, I have loved to wander along forest paths, so it's easier not to get lost. And that's what I've realized since, the forest doesn't grow that slowly. And earlier, especially in youth, as soon as you come to the forest, you start to get annoyed. Either because of the logging (which you won't find now, you won't find it, so everything is overgrown), or because of an empty bottle (one for half a hectare). Now I look at the forest differently, looking for silence in it, and not an impending environmental disaster.

As a child, Mikhail Prishvin stories were often read to me at night, and his short essays always calmed me down.

The photo was taken on November 28, 2020.


Рецензии