Киця

Копія Туману. Част. 5
Киця.

Нарешті, отримала Получку!
Нарешті, після праці, можна сміливо зайти в магазини, без жодних сумлінь.

Ну от, заняття закінчилися. Копія прямим ходом відправилася в продуктпохід:
- Солодкі сирки – «Пік!»
- набір спіднього, Жіночий – «Пік!»
- набір спіднього, Дитячий – «Пік!»
- мінералка 1 л. Лимонно-Апельсинова – «Пік!»
- пакунок цукерок «Бурундучок» – «Пік!»
- банани, 4 шт. – «Пік!»
- яблука «Красний Принц», 1 кг. – «Пік!»
- спинка Оселедця – «Пік!»
- розмальовка «Наукове пізнання» – «Пік!»
- розмальовка «Джуманджі» – «Пік!»
- йогурт Данон, упаковка, 4 шт. – «Пік!»
- картопля «Свіжість», 2 кг. – «Пік!»
- заправка борщова, «Верес», 0,5 л. – «Пік!», – «Пік!»
- сліди жіночі «Асорті» – «Пік!»
– Вам потрібен пакет?
– Да, середній!
– «Пік!»…

За день безупинного руху, та клопотів, наші ноги час від часу дико гудять, або стають ватними-важкими чи просто –чугуними, аж важко рухатися, і це не кажучи про численні спуски та підіймання по численним східцям навчального закладу, громадских установ, сходів в своєму під’їзді.
Копія хотіла би поквапитися, аби мати змогу нарешті вже відпочити і більше насолодитися вечором цього четверга, радо. Та її ноги за день стали надто «вАжними» – ледь ішлось, ще й цей чималий громіздкий пакет «Середнього Розміру!» – кривлялася дівчина подумки: чи то картаючи на середність кулька, ставшим Великим, чи то від злісної важкості його вмісту.
Але все це не затьмарювало її дух.
«Нарешті можна буде порадувати свою сім’ю смачненьким, солоденьким, чистим-новим!»

Турботи. Турботи – це щодня. Турботи – це піклування, це хвилювання по вітру і проти. Турботи – це економія, іноді абсолютна. Турботи – від слова «турбуватися», «дбати».
Копії є кому присвятити свої сили та старання. Це по-справжньому надихає!
Наявність Роботи, ще й по фаху – наповнювало її дні, місяці, півріччя динамікою, інтересами, таким необхідним для самореалізації спілкуванням, знайомствами, задачками для голови і, звісно – заробітною платнею.
На свої потреби та сім’ї того статку ледь вистачало. Приходиться викручуватися.

Вільна жінка – окраса для чоловіка, а Вільний чоловік – знахідка для жінки. Її совість була чиста: як особиста, як перед сім’єю, так і соціальна.
Всі так роблять,. Всі хочуть турботи. Всі прагнуть піклування. Всі хочуть.
Ми рівні люди, але є ті хто рівніший – в достатку чи своєю віддачею. Справа не в меркантильності – а в натхненні.
Жінки завжди надихають чоловіків.
Краса та ласка – сподвижники перемін. Всі хочуть змінитися, всі хотіли би – не бути самими.
Так і пливем: то рівно, то запливаєм, то ледь живими виповзаємо на берег і днями відновлюємося.
Невже ви не маєте таких думок особисто? Хіба думки мають стать походження? Всім нам таке притаманне.

Завтра П’ятниця. Завтра Копія матиме побачення.
Черговий Азарт із бажань та хмілю в очах.
Гра в Наперстки: де Наперстки – Чоловіки, а що в них відкриєш – то й твоє: Шило – Пустота – чи Винагорода.
Маленька сім’я має вижити, має щасливіти. Вона зрозуміє.
І ці азартні хмільні ігри, ігри в шила… – бо більшість наперстків пусті: вже скільки років, по всьому білому світу, в мільйонів так працює це ігрище. І працює!

Часто спостерігаю, як моя Сільвія, а скоро і Пума, з великим щастям на мордочці, уважністю і з якоюсь особливою котячою гордістю, повертається з далеких галявин до свого кошеняти, дрібним бігом дріботить додому – несучи в зубах впійману здобич. Киця.

2024-02-29


Рецензии
Природа озабочена продолжением жизни.
Ради этого она надевает " розовые очки"
и соединяет всех подряд в пары, ей неважно,
будут они счастливы или нет, будут ли они жить вместе
или порознь, для неё важен результат,
благодаря которому люди живут в заботах о детях.
Также живёт и Киса. Но у неё все определеннее, чем у людей.


Артемидия   29.03.2024 19:14     Заявить о нарушении
необычный коментарий, будто сжатый - как Вселенная
но попробуй открыть его, её - так сразу всё развернется светочами и огнями
Артемидия, Спасибо за широкую рецензию - это Ценно для меня!
Надеюсь, вам понравилось или зацепило что-то
Можно пару слов - зацепило что-то и как вам подача?

Шеврон   29.03.2024 19:26   Заявить о нарушении
Интересно написано художественное, литературное произведение.
Проза жизни завёрнута умело в красивый фантик. И это - правильно.
Люди должны украшать свою жизнь, чтобы возвысится над её обыденностью и суетой.
Как то так... подумалось.

Артемидия   29.03.2024 19:42   Заявить о нарушении
Спасибо

Шеврон   29.03.2024 22:21   Заявить о нарушении