Арман жане акикат

АРМАН ЖАНЕ АКИКАТ

Звоните по телефону +77478942989. Благодарю всех, кто заглянул ко мне.
Все мои книги, изданные в Москве, в издательстве "Перо", поступили на продажу в книжный магазин издательства "Онер" в Алматы, на углу проспекта Абая и Гагарина. Желающие приобрести их могут обратиться по адресу проспект Абая, 143 Тел 8(727)395-52-06, 395-52-08. Сот:8777282-6487. E-mail: oner2006(собачка)mail.ru
Можно обратиться и ко мне по моей сотовой. Благодарю всех за внимание.
Поступили на продажу:
"Где будущее цивилизации и есть ли оно вообще?", 156 с.
"Любовь как сладкий запретный плод", 156 с.
"Заман неге булінді?", 200 с.


Біздін омір казір бекерден-бекер несиеге кошіп жаткан жок. Бул адамдар арасындагы емес, оз бетінше бурыннан калыптасып дамып жаткан когамдык карым-катынас. Бул карым-катынасты ешкім саналы турде баскарып жаткан жок, ол оз бетінше калыптасып жаткан агым. Егер саналы турде омірдін барлык жагын камтып, несие турактылыкка айналса (казір алемде барлыгы да осыган санасыз турде кошіп жатыр), онда ол біздін оміріміз калай болган кунде де тубінде акшасыз омірге айналды. Сонда копшіліктін омірі осындай негізге ауысатын болса, онда маселе болашактын тургысынан каралып шешілуі керек. Айтпесе ол ашыктан-ашык адамдарды кунсыздандырып, оларды жою кушіне айналады. Міне казір дал осы журіп жатыр. Демек, бул кубылыстын біз білмейтін екінші жа;ы бар. Енді былай ойланып корейік.

Адамдар несие алып оз беттерімен бірікті делік. Ал біріккен адамдарда «несие» ішіп-жеуге емес, когамдык куш ретінде ондіріске жумыс істейді, адамды озі ушін деген енбекке ынталандырады. Оз акшаларымен біріккен адамдардын максаты бір болады. Сойтіп бірінші жерден, ягни акшаны, мысалы несиеге алган, оз кара басына гана жумсаган жагдайда, біз адамдардын акшанын кулына айналу процессін корсек, екінші жерден олардын бірігу аркылы кулдыктан босануын кореміз. Бул жерде экономикалык зандылыктын орнына адамдардын ынтымагы жумыс істейді. Сонымен катар бул жерде адамдарды талкек ететін акша болмайды, кайта акшанын кушімен адамдар когамына баратын дамуды саналы турде баскара алады. Сойтіп барып кана акшанын кушін адамдарга каратай бурып, онын бар мумкіншілігін болашакка каратай жумылдыруга болады.

Осыны тек кана акшаны несиеге айналдырып барып кана жургізуге болады. Сондыктан казіргі кезенде акша оз бетінше, біздін санамыздан тыс, несиеге айналуда. Бул сокыр козгалысты ешкім токтата алмайды.

Мен муны мысал аркылы айтайын.
.


Рецензии