Та отож

Этот рассказ я написал в 2018 году,а перевёл сейчас.  http://proza.ru/2018/07/20/1025

Важкі свинцеві хмари, суворо висять прямо над головою ...
 Здається ще трохи і вони вдавлять тебе в землю або розплющать нерівномірно по цій самій землі...
 Дрібний нудний осінній дощик знущально падає ...
 Навколо все сіро, сльотаво і бридко.
  Сьогодні найкращий день-дев'ятнадцяте липня.
Рівне №№ адцять років тому я народився!

Може випадково, а може и ні, але в цей день, багато багато років тому, почалися літні Олімпійські ігри…

І кожні чотири роки, до 1988 року ми з іграми народжувалися разом. Корейці підвели, у них бачте в липні жарко, тому їхні ігри стартували пізніше.
Приблизно з такими думками, рано вранці, дев'ятнадцятого липня дві тисячі вісімнадцятого року, ваш покірний слуга, розплющив очі назустріч святу…

Так-с ...
Настрій не святковий, спасибі матінці природі.

Де б мені не доводилося раніше зустрічати свій день народження, зазвичай була ясна та сонячна погода, у крайньому випадку літній короткий дощ.

А тут таке...
Гаразд, подивимося в Мережі, кому ще, пощастило, сьогодні з погодою.

Виявилося, що в цей день ціла купа свят, а саме:

День юридичної служби Міністерства внутрішніх справ РФ,

Сисоєв день,

День без купальників

День пиріжків з малиновим варенням.

Настрій трохи покращав…

Не знаю чому, але в пам'яті спливли три слова українською мовою.

Перше – туча, це хмара російською.

Друге - небоскрёб. А це вже хмарочос.

І третє -кузнечик . Звичайний коник стрибунець...

Уявив себе коником, який сидячи на даху хмарочоса, не поспішаючи чухає черевце хмари.

Святковий настрій почав проникати в мене з новою силою.

Незабаром будуть поздоровлення наживо та по Інтернету.

А дощ колись припиниться.


І підвести підсумок всього мого святкового марення, хочу словами великого знавця української мови, колишнього прем'єра України Миколи Азарова

- ПІзДРяВЛЯЮ з днем народження!
****************************************************
Heavy lead clouds hang sternly right overhead...

It seems a little more and they will push you into the ground or flatten you unevenly on this very ground ...

A small tedious autumn rain mockingly falls ...

Everything around is gray, slushy and vile ...



Today is the best day, the nineteenth of July.

Exactly ##  years ago I was born!

Maybe by accident, or maybe not, but on this day, many many years ago, the Summer Olympic Games began ...

And every four years, until 1988, the Games and I were born together. The Koreans failed, you see, it’s hot in July, so their Games started later…

Approximately with such thoughts, early in the morning, on the nineteenth of July, two thousand and eighteen, your obedient servant opened his eyes towards the holiday ...

Yes ... The mood is not festive, thanks to Mother Nature.

Wherever I had to celebrate my birthday earlier, there was usually clear and sunny weather, in extreme cases, a short and refreshing summer rain.

And here is…

Okay, let's see on the Web, who else is "lucky" today with the weather.

It turned out that on this day, a whole bunch of holidays, namely:

Day of Legal Service of the Ministry of Internal Affairs of the Russian Federation,

Sysoev day,

A day without swimwear

Day of pies with raspberry jam ...

Mood improved a little...

I don’t know why, but three words in Ukrainian surfaced in my memory.

The first is hmarа, this is a cloud in Russian.

The second is hmarochos. And this is a skyscraper...

And third. Konik strееboonetz. Common grasshopper...

He imagined himself as a grasshopper, who, sitting on the roof of a skyscraper, slowly scratches the belly of a cloud ...

The festive mood began to penetrate me with renewed vigor ...

Soon there will be congratulations live and on the Internet.

Will the rain ever stop...


And to sum up all my holiday nonsense, I want to use the words of a great "expert" of Ukrainian language, the former Prime Minister of Ukraine, Mykola Azarov

- PIZDRYAVLYAYA sy dnem narodzhenn'ya!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
 Тяжёлые свинцовые тучи, сурово висят прямо над головой…

Кажется ещё чуть-чуть и они вдавят тебя в землю или расплющат неравномерно по этой самой земле…

Мелкий нудный осенний дождик издевательски падает…

Вокруг всё серо, слякотно и мерзко…



Сегодня самый лучший день- девятнадцатое июля.

Ровно №№ адцть лет назад я родился!

Может случайно, а может и нет, но в этот день, много много лет назад, начались Летние Олимпийские игры…

И каждые четыре года, до 1988 года мы с Играми рождались вместе. Корейцы подвели, у них видите ли в июле жарко, поэтому их Игры стартовали позже…

Примерно с такими мыслями, ранним утром ,девятнадцатого июля две тысячи восемнадцатого года, ваш покорный слуга, открыл глаза навстречу празднику…

Да-с…Настроение не праздничное,спасибо матушке природе.

Где бы мне не приходилось раньше встречать свой день рождения, обычно была ясная и солнечная погода, в крайнем случае лётний краткий и освежающий дождик.

А тут такое…

Ладно,посмотрим в Сети,кому ещё ,,повезло,, сегодня с погодой.

Оказалось,что в этот день,целая куча праздников, а именно:

День юридической службы Министерства внутренних дел РФ,

Сысоев день,

День без купальников,

День пирожков с малиновым вареньем…

Настроение немного улучшилось…

Не знаю почему,но в памяти всплыли три слова на украинском языке.

Первое –хмара, это туча по-русски.

Второе - хмарочос . А это уже небоскрёб…

И третье. Коник стрибунець. Обыкновенный кузнечик…

Представил себя кузнечиком, который восседая на крыше небоскрёба, не спеша почёсывает брюшко тучи…

Праздничное настроение начало проникать в меня с новой силой…

Скоро будут поздравления вживую и по Интернету.

А дождь когда-нибудь прекратится…


И подвести итог всего моего праздничного бреда, хочу словами большого ,,знатока,, украинской мовы, бывшего премьера Украины, Мыколы Азарова

- ПИZДРЯВЛЯЮ сы днем народженнья!


Рецензии