Оскар Уайльд. Афоризмы 31 - 40

31. In this world there are only two tragedies. One is not getting what one wants, and the other is getting it. The last is much the worst—the last is a real tragedy.
       В этом мире  всего лишь две трагедии. Первая — когда не получаешь, что хочешь; вторая — когда получаешь. А вот это действительно трагедия.

32. It is not wise to find symbols in everything that one sees. It makes life too full of terrors.
       Глупо видеть кругом символы, это делает жизнь невыносимой.

33. Comfort is the only thing our civilisation can give us.
      У нашей цивилизации  есть только одно преимущество перед  другими — это комфорт.

34. One's past is what one is. It is the only way by which people should be judged
      Наше прошлое неизменно. Приходится с этим считаться.

35. In a very ugly and sensible age the arts borrow, not from life, but from each other.
      В наш безобразный и практичный век искусство замкнуто на себя и в реальную жизнь не вмешивается.

36. It is always a silly thing to give advice, but to give good advice is fatal.
      Давать советы — глупо, давать хорошие советы — крайне опасно.

37. Women have a wonderful instinct about things. They discover everything except the obvious.
      У женщин великолепная интуиция — они видят всё, кроме очевидного.

38. Experience is the name everyone gives to their mistakes.
      Опытом называется совокупность наших ошибок.
      
39. The true perfection of man lies, not in what man has, but in what man is.
      Истинная добродетель человека  не в его способностях, а в самом человеке.

40. Every effect that one produces gives one an enemy. To be popular one must be a mediocrity.
      Достигнув чего-либо, вы приобретаете врагов, а посредственность приобретает популярность.


Рецензии